Redenen om voor een bamboe haag te kiezen

De welbekende coniferen- en beukenhagen die je in vele huishoudens ziet. Hoe leuk is het om een keer wat anders te doen dan anderen en te kiezen voor een bamboe haag. Door een haag van bamboe creëer je een serene sfeer in de tuin en is ook een hele praktische plant. De snelle groei, de makkelijke snoei en de sfeer die de bamboe met zich meebrengt is een toevoeging aan de tuin!

Je kan een bamboe haag kiezen die niet woekert. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk een mooie bamboehaag kan laten ontstaan in de tuin, die verzorgd oogt. Ook leuk om dit solitair of in groepjes te planten. Groen en rustig, dat is waar de bamboe voor staat. Een mooi aangelegde tuin kan wel eens rustgevend werken op de bewoners.

Daarbij heeft een baboe haag een lange levensduur. De sierlijkheid van de planten zegt niets over de sterkte van de plant. Het is namelijk zo dat door de ranke stengels en het lichte blad dat de bamboe meedeint met de wint, een ijzersterk plantensoort! Hierdoor kun je de bamboe haag ook in verschillende vormen snoeien. Je kan kiezen voor een smalle, strakke haag of juist een informele en brede haag.

Een bamboe haag past ook bij verschillende tuinstijlen. Het oosterse karakter van de baboe kan ook goed samen met een formeel of klassiek tuinontwerp. Wil jij graag een bamboe haag maken in jouw tuin? Kijk online in het assortiment van Haagplanten Heijnen voor de opties.

De welbekende coniferen- en beukenhagen die je in vele huishoudens ziet. Hoe leuk is het om een keer wat anders te doen dan anderen en te kiezen voor een bamboe haag. Door een haag van bamboe creëer je een serene sfeer in de tuin en is ook een hele praktische plant. De snelle groei, de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *