Alles over de bloei en verzorging van de magnolia

Een Aloë Vera is een van de weinige planten die het prima vindt om in de volle zon te staan. Maar hij kan ook in half-schaduw en koel staan, vooral in de winter als de plant in rust is. Een Aloë heeft weinig water nodig en tussen de gietbeurten door moet de aarde eerst goed opdrogen. Verder heeft deze sterke kamerplant nauwelijks verzorging nodig.

Het meest bekend is de Magnolia Soulangeana. Deze kan wel vijf meter hoog worden en bijzonder rijk bloeien. Er zijn diverse kleurvarianten maar wit en roze of een combinatie daarvan komt het meeste voor. Heb je een wat kleinere tuin, dan zal Magnolia Soulangeana al gauw te fors worden en kan je beter kiezen voor een van de kleinere hybriden:

Magnolia Susan. Deze Amerikaanse heester wordt maximaal 2 meter hoog en de bloemen zijn bijzonder aantrekkelijk roze met een lichtere tint aan de binnenzijde. De Amerikaanse nieuwelinge zie je steeds vaker in Nederlandse tuinen.

Nog een van die mooie sterke kamerplanten: de bekende Vingerplant. Hij heeft niet veel water nodig, met af en toe een flinke scheut is hij tevreden. De plant kan goed in de schaduw en is bestand tegen de koude. In de winter kan hij lange tijd zonder water, maar in de warmere maanden vindt de Yucca het prettig om in licht vochtige grond te staan. Maar geef niet teveel, anders krijg je last van wortelrot.

Een Aloë Vera is een van de weinige planten die het prima vindt om in de volle zon te staan. Maar hij kan ook in half-schaduw en koel staan, vooral in de winter als de plant in rust is. Een Aloë heeft weinig water nodig en tussen de gietbeurten door moet de aarde eerst goed…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *