TOP 10 TRENDPLANTEN

Als je in de zomer wel eens in de Provence bent geweest, kan je die enorme paarse velden vol lavendel eigenlijk niet hebben gemist. Op helemaal precies te zijn, moeten deze planten lavandin genoemd worden. Een hybride soort die daar wordt geplant om lavendelolie van te maken dat vooral wordt gebruikt in de aromatherapie. Echte lavendel groeit meestal alleen tegen berghellingen en werd al door de Romeinen gebruikt om het badwater lekker te laten ruiken.

De Calathea is zo’n bijzondere plant, dat je ernaar blijft kijken. De bladtekening, vorm en kleur – van vrolijk roze tot classy bordeaux – is bij elk exemplaar anders en daarom heb je er aan eentje eigenlijk niet genoeg. De standplaats van de Calathea luistert wel nauw, van bij te veel zon verschrompelt het blad en gaat de plant al snel dood. Indirect licht dus en af en toe een fijne sproeibeurt. Met zo’n vrolijke gieter zit

Als de lavendelstruik rommelig begint te worden is het tijd om nieuwe lavendel te kweken. Lavendel stekken hoeft niet moeilijk te zijn als je de volgende stappen volgt.

Vul een aantal zaadbakjes met potgrond gemengd met wat zand en grint. De grond moet goed doorlatend zijn. Lavendel houdt ook van arme grond, vandaar dat er zand kan worden toegevoegd.
Een stek van de struik moet ongeveer 5 tot 8 centimeter lang zijn. De onderste blaadjes verwijder je en de steel wordt schuin afgesneden.
Je plaatst nu de stekjes in de grond tot aan het blad
De zaadbakjes met de stekken moeten in de halfschaduw worden geplaatst. Af en toe water geven als de grond droog wordt. Maak de grond echter nooit te nat.
De stekjes hebben in het algemeen 1 tot 2 maanden nodig om goed te wortelen. Bij de lavendel zal maar een deel van de stekjes aanslaan.

Deze Ficus, oftewel de vioolbladplant, kan ook echt een gigant worden. Houd daar dus rekening mee bij de aankoop. Het is een sterke plant die wel tegen een stootje kan, alleen van kou houdt hij niet. Het sap in het blad is giftig, let daarom op met kinderen en huisdieren. De Ficus Lyrata is er ook op stam en dan ziet hij er weer heel anders uit, kijk ook nog even naar deze versie.

Als je in de zomer wel eens in de Provence bent geweest, kan je die enorme paarse velden vol lavendel eigenlijk niet hebben gemist. Op helemaal precies te zijn, moeten deze planten lavandin genoemd worden. Een hybride soort die daar wordt geplant om lavendelolie van te maken dat vooral wordt gebruikt in de aromatherapie. Echte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *